Intelligencemy
Artă

Muzee pe care le puteți vizita online

Publicitate

Muzeul Național Smithsonian de Istorie Naturală
Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian face parte din cel mai mare complex de 19 muzee din lume, aflat la Smithsonian Institution din Washington DC. Colecția sa include peste 126 de milioane de specimene de plante, animale, fosile, minerale, roci, meteoriți, artefacte arheologice și culturale.

 

Muzeul Metropolitan de Artă
Unul dintre cele mai mari muzee din lume, situat în New York. Peste 200.000 de exponate, unele cu o vechime de peste 5.000 de ani. Colecția locală impresionistă și postimpresionistă este deosebit de interesantă.

 

Muzeul Britanic
Al doilea cel mai vizitat muzeu din lume, după Louvre. Colecția este formată din peste 8 milioane de obiecte, dintre care cel mai vechi are o vechime de două milioane de ani. Aici se păstrează Piatra Rosetta din Egiptul Antic, unul dintre capetele din Insula Paștelui, multe sarcofage ale faraonilor antici, obiecte de valoare din Partenon, vase Ming și alte comori.

Publicitate

Articole similare

Filme filosofice care să te ajute să-ți regândești viața

Nikita Sibul

Cartea săptămânii: „Better to look again” – de ce să înțelegem arta

Nikita Sibul

Citatele lui Kurt Vonnegut despre viață și muncă

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf