Intelligencemy
Artă

Citatele lui Kurt Vonnegut despre viață și muncă

Publicitate

Scrisorile lui Kurt Vonnegut, legendarul scriitor american al secolului al XX-lea, este o lectură foarte interesantă pentru oricine dorește să extragă sfaturi utile despre creativitate, creativitate și viață.

Nu urmați mulțimea
Nu întotdeauna ceea ce face toată lumea este cel mai bine. Fă ceea ce crezi că este corect, fără să te uiți înapoi la societate și la modă.
Cineva ar fi trebuit să mă sfătuiască să nu mă înscriu în societățile studențești și să petrec mai degrabă timp cu personalități independente, care erau puține la acea vreme. M-aș fi maturizat mai repede. Cineva ar fi trebuit să-mi spună că a mă îmbăta, chiar dacă era la modă, era periculos și stupid. Și să-mi spună să uit de studiile superioare și să mă duc în schimb să lucrez la ziar. Era exact ceea ce făceau cei mai promițători și mai motivați tineri scriitori din vremea mea. Astăzi, bineînțeles, nu poți obține un loc de muncă la un ziar dacă nu ai terminat facultatea, și asta este păcat.

Îndoiți linia de demarcație.
Nu poți atinge măreția în artă lucrând de unul singur: creatorii lucrează în echipe cu oameni care gândesc la fel. Aceasta îi dă o cantitate uriașă de curaj unei persoane pentru a contribui la cultură. O astfel de muncă îi conferă un spirit de luptă și de echipă, capacitatea de a avea mai multe minți și – poate cel mai important – încrederea în punctul său de vedere. Sunt convins că nu se poate reuși în domeniul artelor fiind blând, înțelegător și luând în considerare toate punctele de vedere.
Isaac Asimov a menționat odată că cel mai important lucru pentru ca un scriitor să fie prolific este încrederea în sine. Trebuie să crezi în ideile tale pentru ca și ceilalți să creadă în ele.

 

Publicitate

Articole similare

Muzee pe care le puteți vizita online

Nikita Sibul

Mituri despre Leonardo da Vinci pe care le crezi degeaba

Nikita Sibul

Cartea săptămânii: „Better to look again” – de ce să înțelegem arta

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf