Intelligencemy
Artă

Filme filosofice care să te ajute să-ți regândești viața

Publicitate

Arborele vieții
SUA, 2010.
Dramă, fantezie, parabolă.
Durata: 139 de minute.
IMDb: 6,8.
Aflat în plină criză a vârstei mijlocii, Jack își caută răspunsuri în amintirile din copilărie. A crescut cu un tată foarte strict, care insista ca interesele personale să fie pe primul loc. În același timp, Jack a fost învățat de mama sa să rămână bun.
Filmul lui Terrence Malick face câteva paralele neobișnuite între maturizare și dezvoltarea vieții pe Pământ din cele mai vechi timpuri. O mare parte a filmului este dedicată argumentelor filosofice despre mișcarea tuturor lucrurilor către dispariția lor inevitabilă.

Omul bicentenar
Statele Unite ale Americii, Germania, 1999.
Fantastic, dramă, comedie.
Durata: 126 de minute.
IMDb: 6,9.
În viitor, oamenii își iau din ce în ce mai mulți roboți umanoizi în loc de animale de companie. Una dintre aceste mașini, Andrew, se regăsește într-o familie obișnuită și dezvoltă o relație cu membrii acesteia. Pe parcursul a 200 de ani, eroul încearcă să-și înțeleagă familia și devine treptat imposibil de distins de ei.
Bazat pe romanul omonim al lui Isaac Asimov, filmul este preocupat în primul rând de întrebări filosofice dificile: ce îi face pe oameni umani și în ce moment o inteligență artificială se apropie de gândirea convențională? Dar, dincolo de asta, filmul are o discuție despre moarte și chiar o poveste despre lupta pentru drepturile proprii.

Publicitate

Articole similare

Muzee pe care le puteți vizita online

Nikita Sibul

Mituri despre Leonardo da Vinci pe care le crezi degeaba

Nikita Sibul

Citatele lui Kurt Vonnegut despre viață și muncă

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf