Intelligencemy
Artă

Filme filosofice care să te ajute să-ți regândești viața

Publicitate

Arborele vieții
SUA, 2010.
Dramă, fantezie, parabolă.
Durata: 139 de minute.
IMDb: 6,8.
Aflat în plină criză a vârstei mijlocii, Jack își caută răspunsuri în amintirile din copilărie. A crescut cu un tată foarte strict, care insista ca interesele personale să fie pe primul loc. În același timp, Jack a fost învățat de mama sa să rămână bun.
Filmul lui Terrence Malick face câteva paralele neobișnuite între maturizare și dezvoltarea vieții pe Pământ din cele mai vechi timpuri. O mare parte a filmului este dedicată argumentelor filosofice despre mișcarea tuturor lucrurilor către dispariția lor inevitabilă.

Omul bicentenar
Statele Unite ale Americii, Germania, 1999.
Fantastic, dramă, comedie.
Durata: 126 de minute.
IMDb: 6,9.
În viitor, oamenii își iau din ce în ce mai mulți roboți umanoizi în loc de animale de companie. Una dintre aceste mașini, Andrew, se regăsește într-o familie obișnuită și dezvoltă o relație cu membrii acesteia. Pe parcursul a 200 de ani, eroul încearcă să-și înțeleagă familia și devine treptat imposibil de distins de ei.
Bazat pe romanul omonim al lui Isaac Asimov, filmul este preocupat în primul rând de întrebări filosofice dificile: ce îi face pe oameni umani și în ce moment o inteligență artificială se apropie de gândirea convențională? Dar, dincolo de asta, filmul are o discuție despre moarte și chiar o poveste despre lupta pentru drepturile proprii.

Publicitate

Articole similare

Cartea săptămânii: „Better to look again” – de ce să înțelegem arta

Nikita Sibul

Muzee pe care le puteți vizita online

Nikita Sibul

Mituri despre Leonardo da Vinci pe care le crezi degeaba

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf