Intelligencemy
Sfaturi utile

De ce avem nevoie de vase din fontă?

Publicitate

Să ne dăm seama care este trucul tigaiei preferate a bunicii.

S-ar putea să fiți surprinși, dar vasele din fontă vor prinde rădăcini minunat în bucătărie. Poate chiar înlocui tigăile cu acoperiri moderne antiaderente. Este important să aveți grijă de ea în mod corespunzător, iar apoi nu numai că va ajuta să gătească mese delicioase, ci și să servească ani de zile.

Vasele groase și poroase din fontă păstrează căldura mult timp și creează o temperatură uniformă în timpul gătitului. Prin urmare, puteți găti o varietate de feluri de mâncare pe fontă: puneți carne și legume până la tăieturi și cotlete moi, maro, prindeți gradul dorit de prăjire a fripturii sau faceți omleta franceză perfectă.

Confort și siguranță
Vasele din fontă trebuie lubrifiate periodic cu ulei vegetal. Din aceasta, nu numai că va dura mai mult, dar va deveni și antiaderent. Mâncarea nu se va lipi și va fi nevoie de mai puțin ulei pentru gătit. Astfel, vasele din fontă pot înlocui în siguranță teflonul modern, care poate emite substanțe toxice.

Versatilitate
Vasele din fontă sunt potrivite pentru orice sobă: gaz, electric, inducție. Poate fi introdus în cuptor. Acest lucru este convenabil pentru rețete complexe atunci când produsele trebuie să fie prăjite mai întâi și apoi coapte.

Durabilitate
Cu o îngrijire adecvată, vasele din fontă pot servi zeci de ani, devenind mai bune în fiecare an. Pentru a face acest lucru, trebuie pregătit corespunzător pentru utilizare, spălat cu grijă imediat după gătit, depozitat uscat, lubrifiat cu ulei vegetal. Și chiar dacă tigaia pare răsfățată, în majoritatea cazurilor poate fi restaurată: curățată de ardere și rugină și re-calcinată.

La ce să acordați atenție atunci când alegeți
Dimensiune și formă
Vasele din fontă sunt versatile și potrivite pentru gătit diferite feluri de mâncare. Fonta este folosită pentru a face cazane pentru o companie mare și tigăi universale cu laturi înalte, rațe și cratițe și care servesc cocotnits pentru o singură persoană. Prin urmare, alegeți feluri de mâncare care să se potrivească nevoilor dvs. și dimensiunilor farfuriei.

Publicitate

Articole similare

Ce lucruri din casă uităm mereu să despachetăm atunci când facem curățenie

Nikita Sibul

Procesăm cartofii înainte de plantare din boli și dăunători

Nikita Sibul

Sfaturi elementare pentru cei care s-au săturat să gătească

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf