Intelligencemy
Autoturisme și motociclete

Camioanele Mercedes-Benz Actros alimentate cu baterii și hidrogen, testate în Alpi

Publicitate

Cele mai noi tractoare electrice pentru semiremorci Mercedes-Benz Actros au fost testate pe drumurile de munte din Alpii austrieci. Să începem cu modelele GenH2 alimentate cu hidrogen. Unul dintre camioane a fost alimentat cu hidrogen lichid. Ca parte a unui tren rutier de 40 de tone, acesta a parcurs tronsonul de 70 de kilometri dintre Innsbruck și Pasul Brenner. Acesta din urmă este una dintre principalele artere pentru vehiculele comerciale din Europa, cu o capacitate de până la 2,5 milioane de camioane pe an.

Cel de-al doilea tractor a funcționat cu hidrogen gazos, alimentat de propria instalație de electroliză de energie regenerabilă a companiei alimentare austriece MPREID. Această mașină a parcurs o distanță de 40 km între Innsbruck și satul Aksamer-Lisum, situat la 1.560 m deasupra nivelului mării.

 

Trebuie remarcat faptul că firma Daimler Truck în dezvoltarea GenH2 preferă hidrogenul lichid, care are o densitate energetică ridicată, ceea ce va permite atingerea unei autonomii de 1000 km. Producția în masă a unor astfel de vehicule este programată pentru a doua jumătate a deceniului.

Publicitate

Articole similare

Impresionantul tanc Rezvani cu un motor de 1.000 de cai putere este scos la licitație

Nikita Sibul

Aston Martin prezintă o altă motocicletă

Nikita Sibul

Peugeot prezintă o motocicletă de serie la prețul de 6.000 de dolari

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf