Intelligencemy
Autoturisme și motociclete

Camioanele Mercedes-Benz Actros alimentate cu baterii și hidrogen, testate în Alpi

Publicitate

Cele mai noi tractoare electrice pentru semiremorci Mercedes-Benz Actros au fost testate pe drumurile de munte din Alpii austrieci. Să începem cu modelele GenH2 alimentate cu hidrogen. Unul dintre camioane a fost alimentat cu hidrogen lichid. Ca parte a unui tren rutier de 40 de tone, acesta a parcurs tronsonul de 70 de kilometri dintre Innsbruck și Pasul Brenner. Acesta din urmă este una dintre principalele artere pentru vehiculele comerciale din Europa, cu o capacitate de până la 2,5 milioane de camioane pe an.

Cel de-al doilea tractor a funcționat cu hidrogen gazos, alimentat de propria instalație de electroliză de energie regenerabilă a companiei alimentare austriece MPREID. Această mașină a parcurs o distanță de 40 km între Innsbruck și satul Aksamer-Lisum, situat la 1.560 m deasupra nivelului mării.

 

Trebuie remarcat faptul că firma Daimler Truck în dezvoltarea GenH2 preferă hidrogenul lichid, care are o densitate energetică ridicată, ceea ce va permite atingerea unei autonomii de 1000 km. Producția în masă a unor astfel de vehicule este programată pentru a doua jumătate a deceniului.

Publicitate

Articole similare

Cel mai mare operator poștal din SUA va cumpăra camioane Nikola Tre FCEV

Nikita Sibul

Renault Trucks va începe să asambleze motociclete electrice pentru camioane

Nikita Sibul

SsangYong Rexton își schimbă numele și aspectul

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf