Intelligencemy
Autoturisme și motociclete

A fost prezentat succesorul spaniol al lui Smart EQ fortwo

Publicitate

Start-up-ul spaniol Liux a dezvăluit cel de-al doilea model al său, mașina electrică de oraș cu două locuri Geko. Marca s-a anunțat pentru prima dată în toamna anului trecut. Atunci și-a făcut debutul spectaculosul hatch-break electric Animal. Producția modelului era planificată să înceapă în 2024, dar, după câte s-a aflat, lansarea seriei a fost amânată. Primul care va fi pus pe linia de asamblare va fi Geko.

Acesta va fi certificat ca fiind un cvadriciclu electric din clasa L7e. La exterior seamănă cu Smart EQ fortwo, a cărui producție va fi finalizată în acest an. Cel mai probabil, spaniolii se așteaptă să-i ia locul pe piață. Dar concurența în acest segment este destul de mare.
Evident, ei mizează pe materiale ecologice: rășini naturale, fibre vegetale, lemn, biopolimeri și biocompozite. Corpul lui Geko, ca și Animal, este realizat din compozit pe bază de fibre de in. Baza pentru mașina de oraș a fost o platformă simplă din materiale „convenționale” (aliaj metalic). Corpul bateriei modulare detașabile este realizat din compozit, pe bază de materiale naturale. Greutatea declarată în stare de funcționare a Liux Geko este de 550 kg.

 

Publicitate

Articole similare

Impresionantul tanc Rezvani cu un motor de 1.000 de cai putere este scos la licitație

Nikita Sibul

Cel mai mare operator poștal din SUA va cumpăra camioane Nikola Tre FCEV

Nikita Sibul

Aston Martin prezintă o altă motocicletă

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf