Intelligencemy
Animale de companie

Resturile de la masa umană ajută câinii să evite problemele gastrointestinale la bătrânețe

Publicitate

Enteropatia cronică (EC), una dintre tulburările gastrointestinale pe termen lung, este o problemă frecventă la câinii în vârstă. Investigând cauzele și factorii potențiali, oamenii de știință au descoperit că dieta la o vârstă fragedă poate juca un rol în provocarea acestor probleme mai târziu în viață.

Potrivit oamenilor de știință, dieta joacă un rol cheie în homeostazie, influențând microbiomul animalului, bariera intestinală și imunitatea. Cu toate acestea, sunt disponibile puține informații cu privire la rolul dietei la vârste fragede în apariția tulburărilor gastrointestinale inflamatorii mai târziu în viață, în special la câini.

Echipa de cercetare a folosit o serie de date, inclusiv un total de 16.607 răspunsuri la chestionarul alimentar DogRisk creat de Universitatea din Helsinki în 2009. Chestionarul a inclus o serie de întrebări adresate proprietarilor despre câinii lor, inclusiv despre rasă, mediu, sănătate și stil de viață. Proprietarii au fost întrebați, de asemenea, despre dieta și obiceiurile alimentare ale câinelui, precum și dacă animalele sufereau de boli inflamatorii intestinale, simptome gastrointestinale cronice și/sau „alergii” alimentare care determină simptome gastrointestinale cronice.

Publicitate

Articole similare

Un subofițer american fură sute de mii de dolari și îi cheltuie pe animale neobișnuite

Nikita Sibul

De ce le ia atât de mult timp pisicilor să doarmă?

Nikita Sibul

Care este modul corect de a-mi plimba câinele? Sfaturi de la un conductor de câini

Nikita Sibul

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta gf